Tomas Kärnström, ordförande för IF Metall på Sandvik och presschef Martin Blomgren. Foto: SVT/Press

Sandvik varslar 349 i Sandviken: ”Osäkerheten är stor”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inom Sandvik Materials Technology som tisdagens varsel kommer. Orsaken är den osäkra marknaden på grund av coronapandemin.

− Anledningen till beslutet är den fortsatta osäkerheten vi ser i marknaden till följd av Covid-19-pandemin, som tvingar oss att göra volymanpassningar för att positionera bolaget bättre för framtiden. Vi förväntar oss en svag marknad framöver och vi måste agera i tid för att säkra bolagets framtida utveckling, säger Göran Björkman, affärsområdeschef för Sandvik Materials Technology i ett pressmeddelande.

I Sandviken omfattar varslet 349 personer. De övriga 80 varslas i Hallstahammar och Surahammar. Varslet omfattar bådet kollektivanställda och tjänstemän.

– Vi fick beskedet imorse. Och just nu får vi ut mer information från företaget om vad det rör sig om. Sen kommer man att inleda förhandlingar med fackförbunden. Först i augusti så kanske vi vet vilka som får gå, säger Tomas Kärnström, ordförande för IF Metall på Sandvik.

Sandvik Materials Technology har idag cirka 3300 anställda i Sverige, varav omkring 2900 i Sandviken och 380 i Hallstahammar och Surahammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.