Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kultur- och fritidschefen på Söderhamns kommun, Anders Uddén (t.v.), är förhoppningsfull inför ungdomsfestivalens integration med Kalasdagarna i september. Foto: SVT/Montage

School's Out flyttas – hålls i samband med Kalasdagarna i stället

Uppdaterad
Publicerad
Ungdomsfestivalen School's Out i Söderhamn som brukar locka tusentals ungdomar flyttas i år på grund av den rådande coronasituationen. Det innebär att festivalen äger rum 4-7 september i stället för 12-13 juni som det var tänkt.

I och med tidsflytten kommer School's Out att hållas i samband med Kalasdagarna i september. Det meddelade Söderhamns kommun på en pressträff om 400-årsjubiléet under onsdagen.

– School's Out har blivit en företeelse som inte bara lockar barnen i Söderhamn utan det är många som kommer från hela regionen. Jag tror att det behovet även kommer att finnas i höst, säger Anders Uddén, kultur- och fritidschef på Söderhamns kommun.

Artister ombokas

Tanken är att ungdomsfestivalen ska pågå under tre dagar och pågå utanför Rådhuset i stället för i Gurkparken som tidigare. Kommunledningen är hoppfull om att artisterna kommer att boka om till för att uppträda i september. Några av dem som var tänkta att gå upp på scen i juni är Miriam Bryant, Tjuvjakt, Anna Bergendahl och Sebastian Tadros. Totalt listar School's Out elva artister.

– Det är många som vi har klartecken från men jag vill inte säga vilka. Men inom en eller två veckor så har vi satt ett program för hur kalaset kommer se ut i höst när vi har integrerat School's Out, säger Anders Uddén.

Kungen och drottningen kommer

På presskonferensen kunde kommunalrådet John-Erik Jansson (C) dessutom berätta att kungen och drottningen kommer att närvara under Kalasdagarna som är en extra höjdpunkt i firandet av att Söderhamn fyller 400 år. Kalaset ska pågå i fyra dagar och avslutas den 7 september, den dag då Söderhamn grundades och får då alltså också kungligt deltagande.

Hör Anders Uddén berätta om jubileumet och se glimtar från tidigare års festivaler i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet