Länsstyrelsen gick i dag ut med att volontärer sökes när den stora massan ska vaccineras mot covid-19. Per-Åke Svensson, handläggare i krisberedskap på länsstyrelsen Gävleborg, berättar vad det är för folk som behövs. Foto: Johan Nilsson/TT

Volontärer sökes till massvaccinationen i länet

Uppdaterad
Publicerad

När den stora delen av gävleborgarna ska vaccineras mot covid-19 behövs volontärer som kan hjälpa till. Från den 29 mars kan du som vill hjälpa till på de olika vaccinationsplatserna i länet anmäla dig.

Länsstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att stödja regionerna i arbetet med att vaccinera befolkningen mot covid-19. Länsstyrelsen söker nu ett stort antal frivilliga som kan hjälpa till, så att den medicinska personalen ska kunna fokusera på att vaccinera. Arbetet sker tillsammans med regionen och Röda Korset.

– När vi nu ska öka antalet som ska vaccineras, så behöver Region Gävleborg alla sin medicinska personal för just de arbetsuppgifterna, säger Per-Åke Svensson, handläggare i krisberedskap på länsstyrelsen Gävleborg.

Coronaviruset i Gävleborg

Kommer det vara lätt eller svårt att hitta volontärer?

– Med tanke på att det börjar rasa in ansökningar, så har det här redan fått ett stort genomslag, säger Per-Åke Svensson.

I videon ovan berättar Per-Åke Svensson vad det är för folk som behövs.

Region Gävleborg höll presskonferens

Under måndagen höll Region Gävleborg en pressträff med anledning av massvaccination i länet.

Se hela sändingen i videospelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet