Samuel Asklöf, nummer 12 till vänster i bild, jublar tillsammans med lagkamraterna efter ett mål under förra säsongen. Foto: Mats Åstrand/TT

Seger för Brynäs mot Örebro – klättrar i tabellen

Publicerad

Brynäscentern Samuel Asklöf stal oväntat showen när han gjorde matchens enda mål mot Örebro.

– Mitt första mål den här säsongen kom lägligt, säger 20-åringen.

Brynäs har blandat och gett i inledningen – men efter andra raka segern lyfte laget till åttonde plats.

– Det har varit mycket upp och ner i år. Vissa otroligt bra matcher och vissa otroligt dåliga matcher från vår sida. Vi måste hitta mer jämnhet i det vi gör, lägstanivån kan inte vara så låg, säger Samuel Asklöf.

Ett mål räckte till seger

Och efter två mållösa perioder var det alltså Asklöf som till sist blev firad som matchhjälte i en slutsåld Behrn arena. Drygt 13 minuter in i den tredje perioden klev Brynäscentern fram och visade vägen. Kedjekompisen Johan Alcén hittade Samuel Asklöf som i sin tur lyfte upp pucken bakom Örebromålvakten Stefan Steen.

-Det är små marginaler som avgör. De tappar pucken på vår blå och sen blir det två mot en och så får jag göra mål.

Hyllar supportrarna

TT: Ditt första mål för säsongen dessutom.

– Ja och det kom vid ett bra tillfälle. Jag får en otroligt bra passning från Alcén. Det är han som sätter upp den till mig så att jag får öppet mål.

TT: Beskriv känslan när den går in.

– Otroligt skönt, och jag var på rätt sida av alla fans där. Det är magiskt, säger han och tillägger:

– En stor eloge till alla supportrar som kom hit och stöttade oss. Det är sådana här matcher man vill spela. Speciellt när de är så jämnt som det är. Sådant här tryck på läktarna vill man ha i alla matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.