Sista chansen för Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

I bandy är det vinna eller försvinna för Bollnäs som möter ärkerivalerna Edsbyn i kvartsfinal. Bollnäs ligger under med två noll i matcher och Edsbyn har chans att avgöra i kväll. Kanske kan samspelet mellan far och son bidra till att Bollnäs får chansen att fortsätta den här säsongen ett tag till.

Historien går igen. I början av nittiotalet gjorde en ung Andreas Westh debut i Bollnäs A-lag. Nu delar 40-åringen omklädningsrum med sin 17-årige son Oskar.

– Man tänker inte på det så mycket när man är på plan, men visst är det speciellt, säger Oskar.

Litet högre upp i banan

Både som mångårig kapten i landslaget och i klubblaget har pappa Andreas hållit sig till försvarsspelet. Oskar håller till litet högre upp i banan som mittfältare och har länge setts som en stor talang.

Tuff uppgift

Nu står far och son tillsammans med de andra Bollnässpelarna inför en tuff uppgift i kväll när man ska ta sig de 3,5 milen västerut för att ta sig an svenska mästarna från Edsbyn.

– Nu har vi ju kniven på strupen så det är bara vinna som gäller och inte så mycket att fundera på. Det är full gas som gäller, menar pappa Andreas. Och sonen håller med:

– Vi ska upp några snäpp och ge dem en jäkla fight!

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.