När får de som drabbats av vattenskador ersättning? Hör skaderegleraren Emma Nyström svara på bland annat den frågan i klippet. Foto: Patrik Boberg, Anders Öhlund/SVT

Skadeanmälningarna haglar in hos försäkringsbolaget i Gävleborg: ”Det är kaos”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med översvämningarna har Länsförsäkringar i Gävleborg, som har nästan hälften av försäkringsmarknaden i länet, fått in över 1 000 skadeanmälningar på två dagar.

– Det är kaos, säger Emma Nyström, skadereglerare vid Länsförsäkringar i Gävle, under torsdagen.

Under onsdagen föll stora regnmängder in över länet, vilket har orsakat bland annat översvämningar. Det här märkts tydligt hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar.

– Vi har gått från 4 personer som tar emot anmälningar till 37 personer som jobbar med det nu. Det här kommer att pågå i månader. Det vi normalt får in på ett halvår får vi nu in på en dag, säger skaderegleraren Emma Nyström.

– Fota allt som är förstört, ta många bilder. Du kommer att få pengarna om du har rätt till dem. Men det kommer att ta tid. Det kommer att handla om flera tusen skadeanmälningar innan det här är över, var så säker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet