Branäsgruppens vd Anders Källström är lättad efter Folkmyndighetens beslut att hålla Sveriges skidorter fortsatt öppna. Foto: Privat/SVT

Skidanläggningar får fortsätta hålla öppet: ”Skönt att veta”

Uppdaterad
Publicerad

I Gävleborg får nu de stora skidanläggningarna Kungsberget, Hassela ski resort och Järvsöbacken fortsätta hålla öppet fram till säsongen stänger. Beskedet togs emot med lättnad i Kungsberget.

– Det har varit en osäkerhet både bland gäster och personal, säger Anders Källström, vd för Branäsgruppen.

Det blir ingen stängning av skidanläggningarna. Det berättade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på en pressträff under tisdagen.

Coronaviruset i Gävleborg

– Vi bedömer att med de åtgärder som vi vidtar innebär skidåkning och liftåkning i sig inte några påtagliga större smittrisker än när man rör sig i samhället i övrigt, sa Johan Carlson under presskonferensen.

Samtidigt uppmanar han allmänheten att tänka efter om de verkligen ska iväg och resa.

–  Det här har drabbat bokningsläget för alla skidanläggningar. Det har blivit ett mindre bra år på grund av corona, säger Anders Källström.

Hassela ski resorts vd och Järvsöbackens vd ville inte uttala sig om Folkhälsomyndighetens beslut.

Hör Anders Källström uttala sig om Folhälsomyndighetens beslut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet