Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det råder vitt skilda meningar om var den nya stationen ska ligga. Hör hur några av Hudiksvallsborna resonerar i klippet. Foto: Tor Jonsson/SVT

Skilda åsikter om nya ostkustbanan genom Hudiksvall

Publicerad

Åsikterna går isär om var nya tågstationen bör ligga och vad som ska värnas i debatten om hur nya ostkustbanan ska gå i Hälsingland. Frågan går varm på sociala medier. Men flera av de SVT pratar med på stan vet inte så mycket om alternativen.

– Man är så van vid att tågstationen ligger där den ligger, säger Tess Persson.

Hon ger uttryck för en vanlig åsikt, nämligen att det är bra som det är. Andra menar att samtliga alternativ kommer att innebära stora ingrepp och att mittenalternativet, som kommunen nu förordar, är den bästa kompromissen. En av dem är Ulf Andersson.

– Jag är för mittenalternativet. Ska man satsa på kollektivtrafiken så ska stationen inte ligga långt utanför stan, säger han.

Klicka på videon för att höra Hudikbornas åsikterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.