Foto: Roger Nilsson – Gävle News/Mats Andersson/TT/Privat

Skogsbränder, Stanley Cup-buckla och kattungeboom – SVT Gävleborg fyller fem år

Uppdaterad
Publicerad

Omfattande skogsbränder i Hälsingland, mordet på Tova Moberg, bandyfinal inför tomma läktare – med anledning av att SVT Gävleborg fyller fem år har vi samlat några av de nyheter som präglat de fem senaste åren. Vad minns du?

Det är en tillsynes omöjlig uppgift att på ett rättvist sätt sammanfatta SVT Gävleborgs resa de fem senaste åren. Det är en tidsperiod som både präglas av Stanley Cup-bucklor, SM-guld och brinnande (men även fredade) bockar, men även tragiska brottsfall som inte bara skakat närområdet utan hela nationen.

Starta videoklippet ovan för att se nyheter både från förr och nu. Vi tar avstamp i två prisade hjältar som larmade om en brand i Hille 2015, ser tillbaka på mordet på Tova Moberg och omfattande skogsbränder och avslutar i ett Gävleborg som i dag är starkt påverkat av coronaviruset.

SVT Gävleborg fick följa Mira Åslin som tillsammans med de andra eleverna på Bromangymnasiet i Hudiksvall tvingades att sitta i karantän. Två långa veckor som slutade i omfamning och en återträff med kära vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.