• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en gammal industri på Liljeholmen i Stockholm. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör grundskolechefen Eva Levin om våldtäkten på Sofiedalskolan och vilka åtgärder som vidtagits därefter. Foto: Gävle kommun, Stefan Larsson/SVT

Skolchefen om våldtäkten på Sofiedalskolan ”Händelse som ingen vill ska hända”

Publicerad

Den 1 april skedde en våldtäkt mot barn inne på Sofiedalskolan i Valbo. Sedan dess har SVT Gävleborg försökt nå ansvariga för att få en kommentar på händelsen och vilket arbete som vidtagits, men ansvariga har tackat nej. Nu ställer kommunen upp på en intervju.

På måndagen dömdes en man i 20-årsåldern för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan i Valbo, i Gävle kommun. Mannen döms till fängelse i ett år och åtta månader, samt att betala skadestånd på 115 000 kronor.

Sökt skolan och kommunen

SVT Gävleborg har försökt nå rektor Niklas Hedqvist, sektorchef för utbildning Gävle Thomas Hartikainen och grundskolechef Eva Levin vid ett flertal tillfällen. Vid vissa tillfällen har svar givits via mejl, där de också tackar nej till intervjuer.

”Du har sökt både mig och Niklas Hedqvist för en intervju då du vill höra om hur vi arbetat med den här händelsen. Både jag och Niklas tackar nej till en intervju då vi inte uttalar oss om särskilda händelser”.

”Beträffande trygghetsarbetet på alla våra skolor så är det ständigt pågående och självklart med målsättningen att skolan ska vara en plats där man ska vara trygg” , skrev grundskolechef Eva Levin i ett mejl.

Nu väljer Eva Levin att ställa upp på en intervju.

Hör grundskolechefen i en intervju om händelsen på Sofiedalskolan i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer