Flickan på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Elev gick inte i skolan på två år – nu granskas ärendet

Uppdaterad
Publicerad

En elev i Sandviken har inte varit i skolan på två år. Nu granskas fallet av Skolinspektionen.

I en anmälan till Skolinspektion framkommer det att en elev i Sandviken har varit helt frånvarande från skolan de senaste åren. Enligt anmälaren, elevens mamma, är det skolan som inte gett eleven den hjälp som hon behöver för att klara av skolan.

”Min dotter orkade inte gå till skolan och det är sen tre år tillbaka”, skriver mamman som vill att skolan ska ge dottern möjligheten att läsa på distans.

Utreda vad som hänt

Nu inleder Skolinspektionen en utredning kring eleven och man vill ha svar från kommunen om vad som har hänt. Myndigheten vill bland annat veta när personalen på skolan först fick kännedom om elevens behov av stöd och hur och när orsakerna till elevens frånvaro har utretts.

Men mamman är kritiskt till skolan. I sin anmälan skriver hon att skolan inte har riktiga åtgärdsprogram och att de möten som varit har främst varit för att lugna föräldrarna och inte hjälpa eleven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.