• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Under natten till tisdag skottskadades en man i Sandviken. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkivbild

Skottskadad man hittad i Sandviken: ”Känd av polis”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hittades skottskadad i ena benet i en bil i Sandviken vid 03-tiden natten mot tisdagen. Han fördes till sjukhus och polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel men förhören möts av tystnad.

– Han och de andra två som färdades i bilen är kända av oss sen tidigare. Det rör sig om gängkriminalitet och de vill inte prata med oss på polisen, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

Det var vid 03-tiden under tisdagsmorgonen som ambulans och polis larmades till Sandviken efter att en person skottskadats.

– Han har skjutits i benet, men han ska dock inte vara allvarligt skadad, sa Linda Winge, RLC-befäl vid polisregion Mitt vid 05.30.

”Vi har ingen brottsplats”

Det fanns ytterligare en förare och en passagerare i bilen, men ingen av dem är i nuläget misstänkta för något brott.

– Vi har i nuläget ingen brottsplats så det är svårt att utreda. Men vi jobbar vidare och hoppas att någon ur allmänheten sett eller hört något som kan vara i intresse för oss, säger Mikael Hedström.

Polisen har ingen annan gripen eller misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.