Under en lång tid har Hagaströms IP kämpat mot vädrets makter för att kunna anordna en SM-tävling i skridskor. Under veckan kom beskedet att man tvingas att ställa in tävlingen. Foto: SVT

Skridsko-SM töade bort – ”Nog sista gången vi försöker”

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta år skulle återigen SM i skridsko anordnas på Hagaströms IP utanför Gävle. Trots de ideella själarnas slit stod det i veckan klart att mästerskapet är en omöjlighet.

– Hundra tunnor vatten har använts för att försöka spola upp en is. Men det går inte, säger Per-Olof Hallberg från Hagaströms SK.

Många ideella timmar har lagts på att försöka få till en is på Hagaströms IP. Men i veckan kom beskedet att föreningen tvingas att ställa in SM-tävlingen i skridskor.

”Nog sista gången vi försöker”

Det kan vara så illa att det är sista gången som skridskoföreningen försöker att anordna en SM-tävling.

– Det är nog sista gången som vi försöker anordna en tävling. Enda möjligheten är att få ett positivt besked från politikerna så att vi kan konstfrysa banan, säger Per-Olof Hallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.