Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trots coronapandemin tror vd:n Lars Ek Lööv att 2020 blir ett rekordår sett till besöksantalet. Hör honom, och se downhillcyklisterna, i klippet. Foto: Robin Herzog/SVT

Skyhögt intresse för downhill i Järvsö trots coronapandemin

Publicerad

Vid Järvsö Bergcykel Park är alla tillgängliga hyrcyklar för downhill bokade trots den pågående coronapandemin. Besöksrekordet tros till och med toppas i år.

– Man har funderat på hur vi ska få ihop det här och att vi kan driva verksamheten vidare är en fantastisk känsla. Man är så glad och tacksam att folk kommer till oss och cyklar, säger Lars Ek Lööv, vd och delägare på Järvsö Bergcykel Park.

Satsningen lönade sig

Verksamheten startade upp i maj vilket Lars Ek Lööv uppger var en chansning som visade sig vara framgångsrik då intresset kom att skjuta i höjden. Men det är bara 93 av 160 hyrcyklar som finns tillgängliga på grund av den pågående pandemin.

– Vi släpper bara in fyra personer åt gången i shoppen och har gått från två kassor till en och så har vi kön utomhus och tar in ett sällskap i taget när vi ger ut utrustning, säger Lars Ek Lööv, och berättar att de flesta besökare kommer från Mälardalen.

”Förstår att folk vill komma hit och testa”

SVT Gävleborg träffar downhillentusiasten Anders Gerschman från Stockholm vid liften.

Har du haft några tveksamheter över att komma hit på grund av coronaviruset?

– Nej det har jag inte haft faktiskt.

Är du förvånad över hur mycket människor det är här?

– Egentligen inte. med tanke på att man har det svårt att åka utomlands så förstår jag att folk vill komma hit och testa.

Se downhillcyklisterna och hör vd:n Lars Ek Lööv i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet