Foto: SVT

Nytt kontor i Gävle – utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Att sköta kontorsjobbet utomhus. Det är vad alla gävlebor kommer ha möjlighet till under veckan när Gävles första utomhuskontor nu har öppnat.

– Min förhoppning är att man som gävlebo får lite av en aha-upplevelse. Det är många som precis har kommit tillbaka från semestern, man har gått in och satt sig på kontoret men är fortfarande sugen på att ta del av den svenska sommaren. Och vi vill visa att man faktiskt kan sitta ute och jobba idag, det vill jag att gävleborna ska ta med sig, säger Patrik Nilsson på Telenor.

Bra för kroppen att jobba ute

Fram till på torsdag kommer Slottstorget i Gävle fungera som ett enda stort utomhuskontor med skrivbordsplatser, tillgång till el och wifi

Bakom initiativet står Telenor i samarbete med forskaren SusannaToivanen som under flera år har studerat utomhuskontor och effekterna av att jobba ute.

– Det är ju jättebra att sitta ute. Du får i dig D-vitaminer, sänker stressnivåerna och blir mer kreativ. Det har var något man inte kunde göra för 20 år sedan men idag kan du ju ta med dig din arbetsplats och arbeta där det passar dig bäst, avslutar Patrik Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.