Foto: Alexander Olivera/TT, SVT

Slut på distansundervisning i Nordanstig efter lättade restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

I Nordanstigs kommun ska alla elever på högstadiet vara åter på skolorna senast 1 februari. En utmaning ur smittskyddssynpunkt men mycket positivt för eleverna menar Anette Nybom (S) i utbildningsutskottet.

Veckorna efter jullovet har niondeklassarna varit på plats i skolan i Nordanstig medan årskurs 7 och 8 delvis haft distansundervisning. Nu har smittan gått ned i länet och smittskyddet bedömer det möjligt att fortsätta alla studier på plats. Ett glädjande besked för eleverna, tycker Anette Nybom (S), ordförande för utbildningsutskottet i kommunen.

– Barn är ju precis som oss vuxna, de behöver rutiner, säger hon.

Glesat ut luncherna

För att säkerställa att skolgången sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt har man infört olika åtgärder. Bland annat har man glesat ut luncherna och håller klassrummen öppna på rasterna för att minska trängseln. Men det är givetvis en utmaning, enligt Nybom:

– Det är inte lätt, alla som varit inne på en stor högstadieskola någon gång vet nog att det är mycket som händer där och det är mycket impulsivitet som råder i den åldern.

Hör hela intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.