Daniel Paille var tillbaka i Gävle för att vara med på rättegången mot Thomas Larkin som delade ut den tackling som avslutade Pailles karriär i en match Gavlerinken för snart fyra år sedan. Foto: Anders Sundin/SVT

Daniel Paille om smällen som avslutade karriären: ”De första åren var verkligen tuffa”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen startade rättegången mot Thomas Larkin som i en match 2017 tacklade Brynäs-forwarden Daniel Paille så illa att han var tvungen att avsluta sin hockeykarriär efteråt. Paille har nu åkt från Kanada för att vara med på rättegången i Gävle.

– De första två, tre åren har verkligen varit tuffa. Idag har jag återhämtat mig bra och kan göra många vanliga saker och det känns skönt att må bättre, säger Daniel Paille till SVT Gävleborg, efter första rättegångsdagen.

I november 2017 spelades hockeymatchen mellan Brynäs och Adler Mannheim i Gavlerinken där Thomas Larkin tacklade Daniel Paille.

Se tacklingen som lett till rättegång i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.