En lastbil på väg mot Stackbo hamnade delvis i diket under torsdagsförmiddagen. SMHI varnar för snöfall och halka i hela länet. Foto: Roger Nilsson / Gävle News

Microsofttransport i diket vid Jordåsen – SMHI varnar för snö och halka

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen körde en Microsofttransport delvis ned i ett dike vid Jordåsen. Trafikverket rapporterar om flera mindre trafikolyckor i Gävleborg och SMHI varnar för snöfall och halka i hela länet under torsdagen.

I höjd med Jordåsen körde en lastbil delvis ned i diket och väg 531 var avstängd i drygt två timmar under torsdagsförmiddagen. Lastbilen var på väg till Microsofts byggplats i Stackbo.

Trafikverket rapporterar även om flera olyckor i länet. Bland annat körde en personbil in i mitträcker på E4 i höjd med Alebosjön i riktning mot Uppsala. På väg 296 vid länsgränsen till Dalarna väntade en lastbil på bärgning.

SMHI räknar med att det kan komma minst 10 centimeter snö under dagen. Varningen gäller i hela länet från torsdag förmiddag till torsdag eftermiddag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.