Snabbkurs i graffiti för barn

Uppdaterad
Publicerad

Kulturskolan i Gävle ger en graffitikurs för barn under ledning av konstnären Rolfcarlwerner

En kurs i graffiti har startats på kulturskolan i Gävle. Kursen är till för barn mellan 9-20 år och på första lektionen var det många barn och ungdomar som kommit för att lära sig måla graffiti. Kursen leds av graffitikonstnären, Rolf Carl Werner.

– Det känns väldigt kul att vara igång. Väldigt roligt att det var så många som kom hit, det är mycket mer än vi trodde.

Slingrande bokstäver

Kursen hålls över ett par veckor och eleverna kommer få lära sig att måla så kallad ”wildstyle”. Det är en av de vanligaste typerna av graffiti där bokstäverna kan slingra sig in i varandra eller överlappa en annan.

– Det är den mest vilda stilen som är ganska kamouflerad. Men det är mest att lära sig göra bokstäver från grunden. Och det kan gå ganska snabbt, så på kort tid kan man göra ganska avancerade bokstäver och texter i slutändan, Rolfcarlwerner.

En av eleverna på kursen är nioåriga Charlie. Han har målat graffiti tidigare och tycker det ska bli kul att lära sig mer.

– Det roligaste med graffiti är att göra typ bokstäver som ser coola och konstiga ut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.