Erik Hedlund, kommunchefen i Nordanstig tycker det är olämpligt att ha en träff i dessa tider. Foto: SVT

Kraftsamling inför planerad motorträff i Hassela

Uppdaterad
Publicerad

Det florerar rykten om en planerad motorträff på lördag i Hassela som fått både socialtjänsten och polisen att gå ut med extrapersonal. I samband med förra årets träff omkom fyra tonårspojkar vid olyckan i Sörfors. Men en motorträff i pandemitider är ingen bra idé menar kommunchefen i Nordanstig.

– Det är olämpligt att ha en träff på det här sättet, vi ska ha respekt för att det här är ett sätt att umgås för de unga, men det är inte läge för det nu, säger Erik Hedlund kommunchefen i Nordanstig.

Under lördagen planerar polisen att förstärka sin närvaro i Hassela efter uppgifter om motorträffen. På plats kommer även fältassistenter från Bollnäs, Hudiksvall och Ljusdal samt personal från Nordanstigs socialtjänst finnas.

Ett år sedan dödsolyckan i Sörfors

Det är snart ett år sedan den tragiska olyckan i Sörfors då fyra 16-åriga pojkar miste livet. Pojkarna och två tjejer var på väg hem i bil från just en bilträff i Hassela när bilen körde av vägen och voltade.

– Det ryktas via Snapchat att man vill ha en tyst minut på träffen, säger Kasper Sohlin, vän till en av de döda pojkarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.