Socialtjänsten postade personliga uppgifter – till fel person Foto: Pressbild

Socialtjänsten postade personliga uppgifter – till fel person

Uppdaterad
Publicerad

Det var i Hudiksvall som socialtjänstens personal hade bråttom att skicka iväg posten. Av misstag råkade personalen lägga handlingar som innehöll uppgifter om en förälder och hens barn i ett kuvert som skickades till en annan privatperson.

Föräldern gjorde en anmälan enligt Lex Sarah där det står att handlingarna innehöll kompletterade uppgifter i ett familjerättsmål, och att det skulle ha postats till Tingsrätten.

Men personalen hade fler handlingar som skulle skickas under dagen och av misstag postades de handlingarna med personliga uppgifter till fel person.

Ett brev i taget

Enhetschefen på socialtjänsten i kommunen ska ha påmint personalen om att hantering att flera brev samtidigt endast får ske i de fall det är exakt samma material i respektive brev. Annars ska bara ett brev i taget hanteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.