Niklas Brodin hissar Regnbågsflaggan för Stockholm Pride på måndag. Foto: Majs Keller

Söderhamn flaggar för Stockholm Pride

Uppdaterad
Publicerad

På måndag startar den stora Pridefestivalen i Stockholm.

Söderhamns kommun kommer under hela veckan visa sitt stöd och stödja HBTQ-rörelsen genom att ha prideflaggan hissad på Rådhuset i Söderhamn. Söderhamn hade sin egen pridefestival i slutet av maj.

– Det är en symbolhandling för oss och jag skulle kunna ha den hissad året om, säger Niklas Brodin, Söderhamn kommuns fritidsansvarige. Vi har haft flera pridefestivaler i Söderhamn nu och sett hur människorna sluter upp. Så det känns bara självklart att ha flaggan hissad under Stockholm Pride-veckan och visa att vi också står bakom budskapet om tolerans.

– Vi är så himla glada över samarbetet vi har med Söderhamns kommun, vi behöver aldrig förklara vikten av budskapet, de faller sig alltid naturligt. Nu får vi en chans att prata med människor om varför det är viktigt att flaggan är hissad, säger Majs Keller ordförande RFSL Hälsingland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Pride 2015

Mer i ämnet