Morgan Persson har betalat många miljoner för att sätta sitt företags namn på gamla Gavlerinken. Nu är det viktigt att Brynäs IF agerar rätt menar han. Foto: Anders Sundin/SVT

Sponsorer bekymrade över utvecklingen kring Brynäs IF

Uppdaterad
Publicerad

Morgan Persson och hans företag gick in med många miljoner för två år sedan för att döpa om Gavlerinken till hans företags namn – Monitor ERP Arena. Nu är han bekymrad efter den senaste tidens utveckling kring Brynäs.

Under måndagen kunde SVT Gävleborg berätta att ytterligare en spelare i Brynäs IF misstänks för våldtäkt. Flera sponsorer som SVT Gävleborg har talat med kommer nu att kräva förändringar av Brynäs. Under tisdagen valde också Unicef att bryta samarbetet med Brynäs.

Morgan Persson vill inte berätta hur många miljoner de betalat till Brynäs IF för att få sin paradplats. Men han säger att kraven kommer att öka efter den senaste tidens händelser i föreningen.

Hör Monitors vd Morgan Persson berätta mer i videoklippet högst upp i artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet