Tillståndet för den 11-årige pojke som skadades svårt på måndagseftermiddagen då han fick en fallande högtalarstapel över sig vid Brotorget i Bollnäs, betecknas nu som stabilt. Foto: Privat

Stabilt läge för skadad 11-åring – får intensivvård

Uppdaterad
Publicerad
Tillståndet bedöms som stabilt för 11-åringen som fick en fallande högtalarstapel över sig vid Brotorget i Bollnäs.

Pojken, som fördes till Akademiska sjukhuset strax efter olyckan, har opererats och vårdas nu på intensivvårdsavdelning.

På måndagskvällen bedömdes hans tillstånd som instabilt, men under natten har det stabiliserat sig, enligt en olycksfallskommuniké utfärdad av sjukhuset.

Det var på måndagseftermiddagen som pojken cyklade förbi scenen på Brotorget i Bollnäs där man höll på att iordningställa scenen inför eftermiddagens och kvällens uppträdanden, i samband med pågående Grillnatta.

Av okänd anledning välte ett högtalartorn och träffade pojken som slogs medvetslös.

Utreds av åklagare

Händelsen utreds nu som grovt vållande till kroppskada och förundersökningen leds av Fredrik Normark vid åklagarkammaren i Gävle. Ingen har ännu delgetts misstanke om brott.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högtalarolycka i Bollnäs

Mer i ämnet