Foto: SVT/Helena Landstedt/TT

Stal 67 hamburgare från bandyklubb – åtalas för stöld och mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Ljusdal åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt för stöld och mordbrand. Enligt åtalet ska mannen ha stulit 67 hamburgare och 18 hamburgerbröd från Ljusdals Bandyklubb. Han åtalas även för att ha startat en brand vid idrottsplatsen.

Det var den 18 december som mannen ska ha brutit sig in i en lokal vid Ljusdals Idrottsplats. Enligt åtalet ska han där ha stulit 67 hamburgare och 18 hamburgerbröd från Ljusdals Bandyklubb.

Maten påträffades senare av polisen som genomförde en husrannsakan hemma hos mannen.

Åtalas för mordbrand

Vid inbrottet ska mannen även ha lagt brännbart material på en spis och startat plattorna så att en brand uppstått. Enligt åtalet innebar branden fara för omfattande förstörelse, och mannen åtalas därför även för mordbrand.

Krävs på skadestånd

Enligt stämningsansökan finns det ett flertal vittnen och mannen ska ha identifierats av övervakningskameror. Bandyklubben yrkar på ersättning om 8 000 kronor – både för den stulna maten samt för reparationskostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.