• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Åklagare Christer Sammens har fått en 20-årig Hudikbo häktad för förberedelse till grov misshandel. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Stärkt misstanke om mord i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan häktades en man i 45-årsåldern som skäligen misstänkt för mord. Efter besked från rättsläkare så har nu misstankegraden höjts till sannolika skäl.

Det var under natten mot lördag 2 oktober som polispatrull påträffade en bil i diket i närheten av Jättendal i Nordanstigs kommun. Två män hemmahörande i Västernorrland bafann i sig i bilen, varav den ena personen var avliden.

Åklagaren fattade beslut att häkta den ena mannen. Mannen är i 45-årsåldern och hemmahörandes i Timrå. Under tisdagen 5 oktober valde tingsrätten att häkta honom, skäligen misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen nekar till brott.

Nu har misstankegraden stärkts mot mannen efter besked från rättsläkaren.

– Jag vill inte gå in och kommentera innehållet i det beskedet vi nyss har fått i slutet av förra veckan, utan nu gör jag en framställan till domstol och så får saken prövas.

En ny häktningsförhandling kommer att ske under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.