En stor bilträff i Storvik ledde till flera samtal från allmänheten till polisen. Foto: TT

Stor bilträff i Storvik krävde polisresurser

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen hölls en stor bilträff i Storvik i Sandvikens kommun med många bilar och en större folksamling. Något som krävde resurser av polisen på plats.

Under lördag kväll kom det in flera samtal från allmänheten om en pågående bilträff. Bland annat har inringare klagat på krossat glas, slagsmål och fylla bland deltagare.

– Det var flera händelser och många samtal igår. Bland annat hade drygt 30 bilar samlats vid en bensinmack i Storvik dit polispatruller fick ta sig då det dracks under färd och narkotika var inblandat. Vi har vad jag vet en anmälan om rattfylleri, men det kan röra sig om fler. Det här var bland de större bilträffarna och vi fick ta hjälp av polispatruller i Uppland, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson RLC Mitt.

Flera liknande träffar

Daniel Wikdahl berättar att det har varit flera liknande fordonsträffar på många håll i regionen.

– Det här var inte den största, men bland de större jag känner till. Polisen på plats arbetade med att hålla ordning och att se till så att allt sköttes rätt, men för att kunna agera på fler ställen behövs resurser som vi inte har. Nu blir det här något lokal polis får hantera, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på RLC Mitt.

Förstår behovet

Maria Furustål Lundin är distriktansvarig för nattvandrarna i Gävleborg och har tidigare varit med på flera liknande träffar. Hon förstår ungdomarnas behov av att kunna ses.

– I pandemitider är det självklart tråkigt att folk samlas, men jag kan förstår att ungdomarna vill träffas och komma ut. Jag tycker inte man ska ta bort dessa träffar eller flytta de, ungdomarna har ju ingenstans att vara, säger Maria Furustål Lundin, distriktansvarig för nattvandrarna i Gävleborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer