Polisens tekniker på plats i Sandviken, sent på söndagskvällen efter larm om knivskärning Foto: Roger Nilsson

Stor polisinsats i Sandviken efter larm om grovt brott

Uppdaterad
Publicerad

Flera patruller och polisens regionala insatsstyrka skickades sent på söndagskvällen till en adress i Sandviken. Detta efter larm om att en man i 20-årsåldern knivskurits.

Larmet kom vid klockan 22.22 på söndagskvällen, om vad som polisen i ett tidigt skede bara valde att prata om som ”ett grovt brott”. En omfattande polisinsats på den aktuella platsen i centrala Sandviken. Mer än fem polispatruller från regionen skickades med understöd av insatsstyrkan.

Under natten mot måndag uppgav polisen att brottet handlar om en ett mordförsök. En man i 20-årsåldern hade knivskurits utomhus.

– Han har blivit knivhuggen på flera ställen på kroppen, säger Mikael Lindgren, RLC-befäl vid polisen region Mitt.

Den knivhuggne mannen fördes med ambulans till sjukhus i Gävle.

– Det sista jag hört därifrån är att läget var allvarligt men stabilt, och att han skulle opereras, säger Mikael Lindgren.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen har hört vittnen. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot och söks av flera patruller med bland annat hund, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.