Stor polisinsats mot grov brottslighet – 12 personer frihetsberövade

Publicerad

Polisen har gjort en rad tillslag på flera orter i Gävleborgs län under de senaste två dagarna. Operationen har riktat in sig mot grov och organiserad brottslighet, bland annat handlar det om narkotika- och vapenbrott. Tolv personer är frihetsberövade.

Polisen har gjort husrannsakningar i Bollnäs, Hofors och Gävle.

– Vi har varit på flera orter i Hälsingland och Gästrikland. Det har genererat brottsmisstankar där vi tagit bland annat narkotika, ammunition och flera vapenreplikor i beslag. Nu fortsätter utredningsfasen – förhör ska genomföras och beslag och spår ska analyseras, säger kommenderingschef Jale Poljarevius.

Inletts 18 förundersökningar

Insatserna har resulterat i att det nu har inletts förundersökningar om narkotikabrott, vapenbrott, utpressning, penningförfalskning, drograttfylleri och häleri.  Hittills har 18 förundersökningar inletts och tolv personer har frihetsberövats i samband med operationen.

– Insatserna i Gävleborg bekräftar den bild vi har att det finns en grundläggande problematik kring vapen och narkotika som vi måste jobba vidare med, säger Pär Ågren, polisområdeschef i Gävleborgs län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer