– Vi hade förväntat oss en viss förhöjning i smittspridningen, men den har kommit väldigt, väldigt ordentligt, säger Jonatan Alamo Block, kommunchef i Hofors. Hör honom berätta mer om hur det ser ut där nu. Foto: SVT

Stor smittspridning i Hofors – Kommunchefen: ”Jag är väldigt orolig”

Publicerad

Sedan ungefär två veckor tillbaka är Hofors en av kommunerna i landet som har den högsta smittspridningen per 100 000 invånare. Kommunchef Jonatan Alamo Block ser med oro på utvecklingen.

Efter påsklovet fick högstadieeleverna i Hofors börja direkt med distansundervisning. Kommunen planerar även för åtgärder inom andra verksamheter.

– Vi ska titta på andra verksamheter som till exempel fritidsgården och idrottsanläggningar. Vi vet att det är en viktig plats för unga men vi måste väga det mot om vi ser en ökande smittspridning och då eventuellt sätta in åtgärder även där. Men det är ingenting som är beslutat än, säger Jonatan Alamo Block.

Coronaviruset i Gävleborg

Han tror att den höga spridningen just nu kommer från flera håll och inte bara från ett enskilt utbott. Ett av de företag som haft hög sjukfrånvaro förra veckan var Ovako. Hur påsklovet påverkat smittspridningen går fortfarande inte att säga säkert.

Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet