Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group ser ett ökat behov av företagets fiberkablar. Foto: Pressbild, Arkiv

Stororder till Hudikföretag

Publicerad

Fabriken i Hudiksvall ska tillverka kabel för en förstärkning av södra Sveriges fibertransportnät. Det handlar om fiberkabel som ska förstärka stamnätet mellan Stockholm och Malmö.

– Man kan likna det vid en motorväg för fiber. Det är kul för det var fram till början av 2000-talet som man grävde den här typen av nät i västvärlden. Vi ser nu en ökad tendens att man vill förstärka dessa nät, för internet har vuxit och man behöver bygga ut igen, säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.

Leverans 2018

Avtalet avser leverans av både transportkabel och sjökabel för övergång av vattendrag. Levereras kommer ske i huvudsak under 2018.

Ordern innebär inte i dagsläget några specifika behov av nyanställningar för bolagets fabrik i Hudiksvall. I dagsläget har MAN knappt 200 anställda där.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.