Hör Elin Svärd, enhetschef på Hudiksvalls kommun, om det stora behovet av vikarier framöver. Foto: Eva Harström, SVT Västernorrland

Stort gensvar på rop om hjälp i Hudiksvalls kommun...

Uppdaterad
Publicerad

Hudiksvalls kommun vädjar till invånarna om hjälp. De behöver fler vikarier till framförallt äldreomsorg och lokalvård. Deras upprop har fått stort gensvar, men det kommer att behövas ännu fler.

Coronapandemin gör att sjukskrivningarna ökar och det behövs mer personal. För att vara beredd på en ökad efterfrågan på vikarier har Hudiksvalls kommun gjort det enkelt att göra en intresseanmälan. Det behövs ingen jobbansökan och inget CV.

”Det behöver gå fort”

– Vi ser att det behöver gå fort och vi behöver på kort tid samla på oss många människor, säger Elin Svärd, enhetschef för rekrytering och bemanning på Hudiksvalls kommun.

Coronaviruset i Gävleborg

Hittills har de fått in 170 intresseanmälningar via sin E-tjänst. Men Elin Svärd tror inte att det kommer att räcka.

– Man pratar om att vår topp, vår peak, kommer om fem-sex veckor. När vi väl är där tror jag att vi kommer att behöva betydligt fler, säger hon och uppmanar fler att höra av sig.

Uppmanar fler att söka

– Alla kommer att få någon form av introduktion, så det handlar till största delen om vilja, engagemang och intresse. Så sök, gör din intresseanmälan.

Hör enhetschef Elin Svärd berätta om det stora behovet av vikarier framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet