Gunilla Seliberg från Enskogen följde med Kronprinsessan på hela vandringen. Foto: Cissi Eriksson Granér

Många hälsingar uppskattar prinsessans besök

Uppdaterad
Publicerad

Många ville träffa Kronprinsessan när hon besökte Järvsö. Runt 200 personer startade vandringen med henne mot Öjebergets topp.

Anna-Greta Hallin hade fått uppdraget att lämna över en blombukett till Kronprinsessan från Järvsöborna.

– Det är roligt och väldigt hedrande, säger Anna-Greta Hallin precis innan prinsessan anländer till Järvsö station.

Öppen vandring

Jessica Olsson var en av dem som gick med Kronprinsessan under vandringen. När SVT pratar med henne efter ett tag är hon väldigt nöjd.

– Det var jätteroligt att gå med Victoria. Hon var snäll och go, säger Jessica Olsson.

Gunilla Seliberg från Enskogen gick med Kronprinsessan under hela vandringen är väldigt nöjd med dagen.

– Det har varit jättehärligt, så mysigt och roligt. Underbart med det här vädret också, det är helt magiskt att gå här, säger Gunilla Seliberg.

Vad är anledningen att du går med  Kronprinsessan i dag?

– Jag vill gå med Victoria. Jag tycker att det är roligt. Det är så mysigt att hon gör det här, att hon går genom hela Sverige. Det är klart att man hakar på när man får tillfälle, säger Gunilla Seliberg som beskriver Kronprinsessan som en härlig människa.

Uppskattad prinsessa

Gunilla Seliberg berättar också att Kronprinsessan tittar och pratar med alla som kommer i närheten på ett trevligt sätt.

– Hon stod och vinkade när jag kom upp strax efter henne. Man kände sig delaktig och det tycker jag är roligt. Det räcker, man behöver inte prata med henne, man är i närheten och känner att hon njuter av det lika mycket som vi andra gör, säger Gunilla Seliberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.