Svenska kyrkan i Gävle öppnar fler verksamheter efter coronauppehåll

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan i Gävle ska öppna upp en del av deras verksamheter som under våren och sommaren haft uppehåll på grund av coronapandemin.

– Jag hoppas och tror att beskedet tas emot väl, säger Lennart Lundqvist, församlingsherde.

De verksamheter som åter öppnar upp kommer vara anpassade för att så långt det går kunna hållas utomhus. Planen är att köra igång i början av september. Lennart Lundqvist, församlingsherde i Staffans församling i Gävle pastorat, ser fram emot öppningen.

–  Det känns oerhört bra. Vi ser att det finns ett stort behov för människor att få träffas och då känner vi en stor glädje att kunna göra något för att möta det behovet, säger han.

”Olika kyrkor med olika förutsättningar”

De restriktioner som de fortsatt kommer att ha är att hålla avstånd, max vara 50 personer och att inte vara i lokaler där det blir för dålig luft. Sedan kommer enskilda bedömningar ske utifrån de kyrkor som finns.

– Vi har väldigt olika kyrkor med olika förutsättningar. I vissa kyrkor kommer vi bara kunna vara 20 personer medan i andra större kommer vi kunna vara 50 personer, säger Lennart Lundqvist.

Hör församlingsherden Lennart Lundqvist berätta mer om de verksamheter som Svenska kyrkan kommer att börja öppna upp igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.