Skutskärs damer firar SM-guldet våren 2018 Foto: SVT

Svenska mästarna från Skutskär laddar för ny säsong

Publicerad

På lördag är det dags för bandydamerna att spela första omgången av elitserien. Och för förra säsongens mästare Skutskärs del kom tiden efter guldet att innebära en del konsekvenser inför den kommande säsongen.

Om det hade med guldet att göra men efter fjolårssuccén väntar tre nyckelspelare nämligen tillökning och saknas därmed den här säsongen.

– Vi visste ganska tidigt att det kunde bli så här, så det gjorde att vi kunnat ersätta, säger vanligtvis spelande tränaren Johanna Pettersson som är en av de gravida och hon beräknas föda i slutet av december.

Tidigare Brynässpelare ett av Skutskärs nyförvärv

En av de nya är tidigare Brynässpelaren Angelica Östlund som bestämt sig för att sluta med ishockeyn men fick en förfrågan av Skutskär.

– Det har gått förhållandevis bra och jag har fått jättebra hjälp av tjejerna, berättar Brynäs tidigare lagkapten och ser fram emot sin debutsäsong. För Skutskärs del spelas premiärmatchen nästa helg.

Flera spelare i Sandviken pendlar från Dalarna

Skutskär är ett av lagen som nämnts i förhandssnacket inför säsongen och där bakom fortsätter Sandviken sin utvecklingsprocess. I truppen återfinns hela sju spelare som pendlar från Dalarna för matcher och träningar och en av dem är 15-åriga supertalangen Tova Grönoset från Grycksbo.

– Jag tror vi har en bättre lagkänsla i år och så har vi en ny tränare med bra energi så laget känns bättre som helhet, säger Tova Grönoset som trots sin unga ålder redan hunnit prova på två säsonger i högsta serien.

I klippet besöker vi lagens träningar inför premiären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.