Sandvikens IF möter de regerande svenska mästarna i fotboll när Djurgården kommer norrut för en match i svenska cupen i mars 2020. Foto: SVT

Svenska mästarna till Göransson Arena – ”Ett event i nationell klass”

Uppdaterad
Publicerad

Sandvikens IF möter de regerande svenska mästarna i fotboll när Djurgården kommer norrut för en match i svenska cupen i mars 2020. Under måndagen stod det klart att matchen kommer att spelas på konstgräs i Göransson Arena.

Det blir en intensiv period i Göransson Arena under våren 2020. I samband med Sandvikens IF:s match mot Djurgården den 2 mars kommer även SAIK att spela en eventuell kvartsfinal i bandyslutspelet.

”Unikt samarbete”

Som en del i samarbetet mellan Göransson Arena, Sandvikens IF och SAIK kommer en konstgräsmatta att läggas i Göransson Arena mellan 1 mars och 17 april. Enligt representanterna från de olika parterna är det ett unikt samarbete som kommer att skapa förutsättningar för tusentals barn och ungdomar för idrott och aktiviteter.

– Huvudnumren med fotbollscupmatchen och bandykvartsfinalen blir ett event i nationell klass. Det kommer att skapa stor uppmärksamhet och fortsätta sätta Sandviken på kartan och ytterligare stärka Göransson arena som en stor eventarena, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.