Mannen har suttit häktad sedan han anhölls i februari, och får nu avtjäna ett tio månaders långt fängelsestraff. Foto: Anna-Karin Drugge, TT

Tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning

Publicerad

En 44-årig man döms för grov kvinnofridskränkning och misshandel till fängelse i tio månader.

Mannen och kvinnan har varit ett par i cirka tre år, och de hade köpt en fastighet ihop 2018 på en ort i Gästrikland.

Hösten 2018 kom en anonym anmälan till polisen om att kvinnan var utsatt för våld från mannens sida. En förundersökning inleddes men lades ned, då kvinnan inte ville medverka. Men i februari 2019 kontaktade hon polisen och anmälde mannen för misshandel. Det ledde till att mannen blev anhållen och häktad.

Inspelningar bevisning

Enligt åklagarens beskrivning har mannen under lång tid varit aggressiv, hotfull och våldsam mot kvinnan. Detta finns vittnen och teknisk bevisning för, i form av inspelningar. Mannen har nekat till att ha begått gärningarna.

Gävle tingsrätt dömer nu mannen för grov kvinnofridskränkning och misshandel. Han får tio månaders fängelse, och ska betala skadestånd till kvinnan på 35 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer