Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emmy Blom om donationen, och varför den är ett väkommet tillskott till tjej- och kvinnojouren Foto: Lari Honkanen/SVT

Kvinnojour i Hudiksvall och Nordanstig fick oväntat stora donationer

Uppdaterad
Publicerad

På Hyllagalan belönades Vändpunkten, en kvinno- och tjejjour i Hudiksvall och Nordanstig, med över en kvarts miljon kronor från besökarna. Pengar som kommer väl till användning, inte minst då antalet hjälpsökande gått upp på senare tid.

Hyllagalan är en gala för att lyfta fram företag inom Hudiksvall kommun. Det var när Emmy Blom från kvinno- och tjejjouren Vändpunkten, höll en tyst minut för de tre kvinnor i Hudiksvall som på senare år mördats av sina partners, som inbetalningarna från galapubliken började strömma in som aldrig förr.

– Vår dröm och vision är att kunna jobba med de här frågorna förebyggande, framför allt hos unga tjejer i skolor, på ungdomsgårdar och i föreningar, säger Emmy Blom på Vändpunkt.

Kommer till användning

Bidraget kommer väl till användning för att stödja våldsutsatta kvinnor och tjejer i Hudiksvall och Nordanstig, inte minst nu då antalet hjälpsökande hos kvinno- och tjejjouren Vändpunkten ökat markant.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer