Tomas Ledin under insamlingsgalan Hela Sverige Skramlar i Globen i Stockholm. Foto: TT

Exklusiv spelning med Tomas Ledin i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen är Tomas Ledin tillbaka på hemmaplan i Sandviken för en exklusiv spelning. Men det är inte med showen Skarpt läge. Den kommer han med till Göranson Arena i november. Nu handlar det om rock i bandet Ahvajahva.

Det är i samband med pågående Musik i Bruksmiljö som ungdomsbandet från 70-talet återförenas. Ett band med bland annat trummisen Ingemar Dunker och just Tomas Ledin.

– Jag tycker det är fantastiskt säger Tomas Ledin, när vi träffar honom efter soundcheck på fredagen. Att få komma hit och spela – vad är det – 40-42 år sen – tillsammans med Ahvajahva.

– Vi spelade ju ihop och åkte omkring -76 och -77.

Tioårsjubileum

Ingemar Dunker har drivit festivalen Musik i Bruksmiljö från start och i år till 10-årsjubiléet så passar det extra bra med den här återföreningen.

– Jag har ju velat göra det här ganska länge berättar han, men Tomas har inte riktigt haft tid. Men så ringde Tomas i nåt annat ärende och vi började prata om att det var jubileum i år, och då fick vi till den här återföreningen till slut.

Fredag kväll klockan 18 äntrar det här , relativt rutinerade gänget, scenen vid Smedsgården i Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.