Tonåringen har erkänt och tingsrätten dömer honom till fängelse i 18 månader. Foto: SVT

Tonåring från Söderhamn döms för våldtäkt och olaga hot

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring från Söderhamn har dömts till fängelse av Hudiksvalls tingsrätt för bland annat våldtäkt och olaga hot.

Det var i slutet av april som tonåringen först erbjöd kvinnan 500 kronor mot att han skulle ha samlag med henne. När hon vägrade började han hota henne och hon vågade inte annat än att följa med honom hem. Kvinnan hade dock lyckats ringa 112 och även larma en vän. Det gjorde att våldtäkten avbröts när polisen knackade på ett fönster.

Erkänt brott

Tonåringen har erkänt det som har hänt och Hudiksvalls tingsrätt konstaterar i sin dom att tonåringen hotat med att döda kvinnan om hon inte gjorde som han sa och att det är ställt utom rimligt tvivel att det var frågan om våldtäkt.

Rätten dömer tonåringen till 18 månaders fängelse för olaga hot, våldtäkt samt övergrepp i rättssak. Han döms även för en del mindre brott som begåtts på annan ort. Rätten konstaterar dock i domen att om han varit äldre hade straffvärdet överstigit två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.