På tisdag kväll hittades en tonåring medvetslös i ett dike längs Kustvägen i Sandarne. Polis misstänker att han blivit påkörd. Foto: Stefan Larsson/SVT

Tonårspojke hittad allvarligt skadad i Sandarne – polisen misstänker smitning

Uppdaterad
Publicerad

Sent under tisdagskvällen larmades polis till Sandarne utanför Söderhamn där allmänheten upptäckt en skadad tonårspojke i ett dike längs Kustvägen.

– Pojken fördes till Hudiksvalls sjukhus där man kunde konstatera allvarliga skallskador, berättar Thomas Gustafsson som är RLC-befäl hos polisen.

Den skadade pojken är nu förd till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polis larmades efter att pojken hittats allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun. Enligt polisen är det oklart när olyckan ska ha inträffat och hur länge pojken ska legat på platsen innan han hittades.

Eftersom det finns misstankar om att pojken ska ha blivit påkörd har polisen upprättat en anmälan om smitning från olycksplats, grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. I nuläget finns ingen misstänkt.

På tisdag kväll hittades en tonåring medvetslös i ett dike längs Kustvägen i Sandarne. Polis misstänker att han blivit påkörd. Foto: Stefan Larsson/SVT

Fordonsdelar hittats

Enligt polisen har glas- och plastdelar hittats som man tror kommer från en fordonslykta. Senare hittades också ytterligare fordonsdelar, men vad exakt det är för delar är oklart. Polisen misstänker att delarna kommer från det aktuella fordonet. Delarna har beslagtagits av polisen och ska analyseras vidare.

Vill få in tips

Polisen är angelägna om tips från allmänheten kring området och Kustvägen, både innan och efter den aktuella tiden.

– Pojken hittades vid 23-tiden men det kan vara iakttagelser från innan som kan vara värdefulla, om personer har sett fordon eller rört sig i området eller vid vägen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet