Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Arkivbild / SVT

Tonårstjejer planerade rån i Gävle – döms för misshandel av kioskpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonårstjejer i 18-årsåldern döms för misshandel efter att ha slagit en kioskanställd i huvudet med en hammare. Tjejerna var i kiosken för ett planerat rån.

Det var i slutet av januari 2019 som de tre tjejerna, mellan 18 och 17 år, tillsammans planerade att råna en kiosk på Söder i Gävle. Enligt vad de själva sagt till tingsrätten var planen att ta godis, pengar, cigaretter, chips och dricka. 

Planerat rån slutade i misshandel

En gång fick tjejerna avbryta rånförsöket på grund av att det var andra människor i kiosken. Dagen efter kom de dock tillbaka och det hela slutade med att kioskpersonalen blev slagen i huvudet med en hammare.

Fängelsestraff

Två av tjejerna döms till två respektive en månads fängelse. Alla tre döms till skyddstillsyn och ska betala skadestånd på omkring 24 000 kronor till målsägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.