Trafikolycka i Hudiksvall – två bilar i frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar frontalkrockade på väg 669 i Sörforsa i Hudiksvalls kommun. Tre personer var inblandade och det var totalstopp i trafiken under räddningsarbetet.

– Vi har klippt taket på en bil, säger insatsledaren.

Larmet kom 17.32. Två personbilar frontalkrockade på vägen mellan Forsa och Iggesun. Två brandbilar och två ambulanser skickades till platsen, samt polis.

Det var totalstopp i trafiken i båda riktningarna under räddningarbetet. Tre personer var inblandade i olyckan. I ena bilen färdades en man i 35-årsåldern, i den andra en man och en gravid kvinna.

– Vi håller på att klippa upp en bil och ta ut en person, säger Erik Kardell, befäl i beredskap hos Norrhälsinge räddningstjänst vid 18-tiden.

En halvtimme senare hade mannen transporterats till sjukhus. Den gravida kvinnan i samma bil klarade sig oskadd.

– Vi har klippt taket på en bil för att hjälpa en person ut. Vi misstänkte nack- eller ryggskador, säger insatsledaren Niklas Bruhn.

Omhändertogs på grund av berusning

– En person har förts till sjukhus med ambulans. En person har polisen tagit med, säger Bruhn.

Vad har orsakat olyckan?

– Det vet jag inte i nuläget. En bil har kommit över på fel sida vägen av oklar anledning och det blev en frontalkrock.

Strax innan 19 lämnade räddningtjänsten platsen och vägen öppnades igen.

Mannen i 35-årsåldern omhändertogs av polis efter olyckan, då han var påverkad. Han hade en timme tidigare varit med om en dikeskörning en bit bort, men då hade polisen ingen patrull ledig att skicka. Han misstänks för rattfylleri bland annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.