E4 i Gävleborg har varit olycksdrabbad i helgen. Foto: TT

Flera olyckor på E4 under söndagen – orsakade stopp

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på lördagen åkte en bil in i vajerräcket på E4 i höjd med Sörbränningen, strax norr om Tönnebro. Det är väldigt halt på platsen och det var helt stopp trafiken i norrgående körriktning.

Det var stopp under räddnings- och saneringsarbetet, vilket på gick till cirka 12.50.

På söndagsmorgonen inträffade en annan singelolycka på E4 i höjd med Njutånger. En bil åkte in i vajerräcket och under reparationsarbetet var det stopp i norrgående körfält och begränsad framkomlighet i södergående körfält. Ingen skadades.

Flera olyckor har inträffat på E4 i Gävleborg under helgen, bland annat en singelolycka i höjd med Njutånger. Väglaget har beskrivits som väldigt halt. Foto: SVT Grafik

– Det är väldigt halt på plats, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Under lördagen ställde flera trafikolyckor till trafikläget på E4 i Gävleborg och vid Tönnebro var det stopp flera gånger. Även norrut på E4 inträffade en olycka med tre lastbilar inblandade. Både i Gävleborg och Västernorrland ska det ha varit väldigt halt på vägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.