Långa bilköer på E4, här norr om Tönnebro i södergående riktning. Trafiken står still eller går mycket långsamt, rapporterar Sofie Linderström som tog bilden, dock något innan trafikolyckan larmades vid Axmartavlan. Foto: SVT/Sofie Linderström

Långa bilköer norr om Gävle

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på E4 vid Axmartavlan mellan Söderhamn och Gävle på måndagseftermiddagen. Det bildades långa bilköer i södergående riktning. Efter att olycksarbetet avslutats har dock bilköerna fortsatt att bildas, på grund av omfattande trafik.

Olyckan larmades vid 15.40-tiden. SOS Alarm uppger vid 16-tiden att räddningstjänst och ambulans, och att det råder begränsad framkomlighet. Trafiken i södergående riktning står stilla, enligt SOS Alarms information.

Vid 17-tiden uppger Trafikverkets webbtjänst att det inte är några trafikproblem vid Axmartavlan längre. SVT får dock information från trafikanter som uppger vid 17.30-tiden att trafiken står still fortfarande.

”Väldigt mycket trafik”

Enligt Trafikverkets presskommunikatör Beisi Sundin så rådde det stopp i södergående trafik vid Axmartavlan till cirka 16.30. Sedan har trafiken rullat.

– Däremot är det väldigt mycket trafik, det är långsam trafik som rör sig söderut. Framför allt är det mycket bilar, även om vi haft omkörningsfälten öppna så hade det varit köer men mer ryckig trafik, säger Beisi Sundin till SVT Nyheter Gävleborg.

Att trafikanter upplever köerna som stillastående menar hon kan snarare röra sig om ”krypköer”, som går väldigt långsamt.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.