Olyckan inträffade längs E4:an drygt en mil norr om Hudiksvall, i höjd med Långsjön. Foto: SVT Design

Fem fordon i olycka på E4 norr om Hudiksvall – en person svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen inträffade en svår trafikolycka på E4 mellan Välsta och Vattrång, i höjd med Långsjön, norr om Hudiksvall. Flera fordon var inblandade och en man i 65-årsåldern skadades allvarligt.

Olyckan inträffade vid 05.40-tiden på morgonen.

– Det är en köolycka. På grund av halkan har en timmerbil stannat och efter det har en pickup med släp kört in i den och sen har det fortsatt, säger Gunnar Lööf, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Totalt var fyra personbilar och en timmerbil inblandade i olyckan.

– En person är svårt skadad och förs till sjukhus, ytterligare en person är chockskadad, säger Gunnar Lööf.

En ambulanshelikopter från Östersund larmades men behövdes inte på olycksplatsen, däremot väntar den vid sjukhuset i Hudiksvall där det kan finnas behov för vidaretransport av den svårt skadade personen.

– En man i 65-årsåldern bedömdes allvarligt skadad på platsen. Det är oklart om han har transporterats vidare med helikoptern eller hur sjukvården bedömer skadeläget, säger Linda Wideberg, polisens presstalesperson.

Bärgning kan pågå under hela morgonen

Under räddningsarbetet påverkades trafiken i båda riktningar. Södergående hänvisades att välja väg 307 från Jättendal till Bergsjö och därifrån väg 758 till Hudiksvall.

Vid 08-tiden lämnade räddningtjänsten platsen och trafiken släpptes på igen. Väglaget bedöms vara förrädiskt.

– Det är fruktansvärt halt, rena isgatan, säger Gunnar Lööf.

Polisen har varit på olycksplatsen och pratat med vittnen, samt upprättat en anmälan om vårdlöshet i trafik. En personbil har tagits i beslag.

– Vi ska se om det finns något fel på bilen. Det är den bilen som vi tror har vållat olyckan, säger Linda Wideberg hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.