Foto: Räddningstjänsten.

Svår trafikolycka på länsväg 83 mellan Ljusdal och Järvsö

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar har frontalkrockat på länsväg 83 mellan Ljusdal och Järvsö. Två personer är svårt skadade.

– Det är en allvarlig frontalkollision, säger Olle Björk på räddningstjänsten.

Larmet till SOS kom 13.31.Två personbilar har frontalkrockat.

 Ambulans och räddningstjänst var snabbt framme på platsen. Totalt larmades fyra ambulanser till platsen, samt ambulanshelikopter.

– Det är en allvarlig frontalkollision. Två personer är inblandade och båda är svårt skadade, säger Olle Björk på räddningstjänsten i Ljusdal.

”Mycket svåra skador”

Vägen var avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet.

– Det är en mycket allvarlig olycka, en direktkollision och mycket svåra skador. Det finns vittnen som sett händelsen, säger Björk.

Vid 14.35 var helikoptern på plats.

– En av de skadade ska transporteras med helikoptern till Uppsala. Den andre skadade kommer att föras med ambulans till Hudiksvall sjukhus, säger Olle Björk.

Kvinna vårdas med allvarliga skador

Vid 15.20 hade båda personerna förts till sjukhus och bärgningsarbetet påbörjades. Hudiksvalls sjukhus meddelade senare att en kvinna i 45-50-årsåldern är inlagd med allvarliga skador.

”Kollisionen har inneburit personskador, men polis kan i nuläget inte uttala sig om hur allvarliga skadorna är” skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisen kan olyckan ha orsakats av att en av bilarna kom över på fel sida av vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.