Olyckan norr om Söderhamn påverkade trafik i södergående riktning, enligt Trafikverket, medan olyckan längre söderut påverkade båda färdriktningarna. Foto: SVT Design

Trafikolyckor på E4 kring Söderhamn och Gävle – stor trafikpåverkan

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar ska vara inblandade i åtminstone två olyckor på E4 norr och söder om Söderhamn tidigt på fredag kväll. Trafiken påverkades i båda riktningarna. Ytterligare dikeskörningar längs E4 har också skett under kvällen.

Larmen om olyckorna runt Söderhamn inkom mellan 16.30 och 17.00 på fredagen. Enligt första uppgifter ska flertalet bilar ha kört in i mitträcket strax norr om Tönnebro.

Enligt Trafikverket var det stor påverkan på trafiken och mycket begränsad framkomlighet i båda riktningarna i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Den andra olyckan inträffade mellan Söderhamn och Enånger. Även där rådde risk för begränsad framkomlighet i södergående riktning.

Ytterligare dikeskörningar

Runt 20.15 skedde en avåkning på E4 norr om Gnarp, men där ska ingen ha skadats. Räddningstjänsten är på plats och hjälper bärgare med trafiken strax innan niotiden, och de uppger att det är halt på platsen.

Redan 20.30 var det dags igen när en bil hamnade i diket längs E4 vid korsningen med E16 mellan Gävle och Valbo. Klockan 21 är det ännu oklart om någon skadats där. Avfarten stängs under räddningsarbetet, som beräknas pågå till 21.30.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer