Följ med på polisens trafikvecka i Gävle: ”Vi hoppas rädda liv”

Uppdaterad
Publicerad

Under den här veckan genomför polisen en nationell vecka med fokus på hastighet i trafiken och under fredagseftermiddagen var polisen på plats vid 70-sträckan på Hamnleden mot Norrlandet och Gävles hamn. SVT Gävleborg hängde på.

– Det är två, tre som blivit bötfällda, men med tanke på trafiken och att vi stått här en stund så ser det ändå helt okej ut överlag, säger Anders Stenberg, som är tillförordnad chef hos polisen.

De flesta kör lite för fort

Enligt polisen kör de flesta trafikanter lite för fort vilket har stor påverkan på medelhastigheten. Och därför är det viktigt att inte bara kontrollera dem som kör mycket för fort.

– Om man tar ner hastigheten några kilometer så har det det stor påverkan, säger Anders Stenberg innan han och patrullen rör sig vidare till nästa plats för att övervaka trafiken.

Så såg det ut när polisen var på plats för att kontrollera hastigheten på Hamnleden i Gävle – kolla videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.