”Två personer kritiskt skadade” – traktor och personbil i krock utanför Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

En traktor och en personbil har krockat på väg 84 i Sörforsa utanför Hudiksvall. Två personer uppges ha skadats allvarligt.

Strax innan klockan 16 tog SOS Alarm emot flera larm om en trafikolycka på väg 84 i Sörforsa. Enligt uppgifter från SOS Alarm rör det sig om en traktor och en personbil som av okänd anledning krockat.

– Två personer är kritiskt skadade och förda med ambulans till sjukhus, säger P-A Ekvall, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Förutom ambulans och räddningstjänst är även polis på plats.

– Man jobbar fortfarande på platsen. Det vi vet nu är att två personer i bilen har skadats, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, vid 16.30-tiden.

Strax efter klockan 17 meddelade polisen att olyckan inträffade då traktorn kört ut på väg 84 från en mindre väg. Polisen har skrivit en anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada.

Vägen var helt blockerad vid räddningsarbetet men kunde öppna igen vid 17-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.